Racordul la Reteaua Publica

Racordarea conductelor de bransament cu conducta publica cu ajutorul prizelor cu sau fara colier. In cazul folosirii prizelor fara colier , racordarea se executa la partea superioara a conductei publice, dup ace asceasta a fost scoasa din presiune ,iar operatiile ce au lc se succed dupa cum urmeaza:

  • Se gaureste conducta publica, vertical, la diametrul bransamentului ,cu ajutorul unui dispozitiv de gaurit cu burghiu si borcaci;
  • Se taie filet in gaura data ,cu ajutorul tarozilor;
  • Se insurueaza apoi piesa de record , care poarte fi olandez de alama ch record de lipit;
  • Se lipeste teava la racordul de lipit ,in modul cunoscut;
  • Se insurubraza piulita olandeza ,etansarea realizandu-se cu o garniture speciala de cauciuc.

>> priza cu colier este o piesa in forma de sa ,turnata din fonta sau polietilena , care se fixeaza  pe conducta publica cu ajutorul unui colier, executat din otel lat sau patrat; colierul are cele doua capete filetate, astfel ca fixarea pe conducta se realizaeaza prin strangere cu piulite .

Etansarea prizei pe conducta se executa cu garniture de cauciuc cu insertii de pinza.

 

>> priza cu colier este prevazuta cu filet pentru imbinarea cu conducta de bransament

>> pentru executatea bransamentului cu ajutorul prizei cu colier se gaureste mai inataii conducta publica la fel ca in cazul prizei fara colier .apoi se monteaza priza cu colier, potrivindu-se ca orificiul ei sa fie asezat in dreptul gaurii executate . in orificiul prizei , care este prevazut cu filet interior , se insurubeaza piesa de record , care este aceeasi ca si in cazul prizei fara colier. Legarea conductei de bransament se executa la fel ca la aceea priza .